Wat heeft Tweakers Elect dit jaar allemaal uitgespookt?

14 december 2017

Dit jaar is er achter de schermen hard gewerkt aan Tweakers Elect. We hebben veel geadverteerd, bedrijven geworven en de profielendatabase wordt steeds voller en interessanter. Tweakers’ trots, Zeef, is niet langer de community manager bij het alom geprezen technologieplatform, maar is nu product manager van Elect. Wij hebben de afgelopen twaalf maanden niet stil gezeten en willen graag een update delen.

Achter de schermen

Sommigen van jullie hebben het vast al gezien: de jobflirts zijn makkelijker te beantwoorden. Je kunt op Tweakers-elect.com nu heel eenvoudig aangeven of je interesse hebt in een job of niet. Zo hoeft een bedrijf niet lang te wachten op een antwoord. Daarnaast krijgt de website beetje bij beetje verbeteringen van de productafdeling. Het lag even stil, maar er wordt nu weer hard gewerkt om een perfect platform te creëren.

Community

Op het Tweakers Forum wordt druk gesproken over Elect. We krijgen veel vragen, complimenten en feedback over het platform. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuwe features of even wat te mopperen hebt moet je hier zijn. We proberen altijd zo snel mogelijk te reageren en zaken op te lossen voor je. Samen staan we sterker! Neem snel een kijkje op het forum .

 

Ook de Facebookpagina deelt bijna dagelijks de laatste ontwikkelingen. Behalve informatie, willen we ook met jullie lachen en recruiters bashen. Wil je op de hoogte gehouden worden van Elect en memes op je tijdlijn voorbij zien komen? Volg Elect dan op Facebook en maak deel uit van de community.

Nieuw bloed

Zeef is al ruim twee maanden de product manager van Tweakers Elect en zit boordevol ideeën om het platform naar een hoger niveau te tillen. Zo komen er verschillende sessies aan; willen we met jullie in gesprek gaan; focusgroepen organiseren; en een kopje koffie hier en daar gaan drinken met (toekomstige) Electers. Houd deze pagina dus in de gaten voor opkomende events.

Wat zit er nu in de database?

In 2017 hebben zo’n 1500 IT-talenten zich aangemeld bij Elect. Zij hebben geen zin meer in vervelende recruiters die zich niet verdiepen in hun profiel, maar willen anoniem benaderd worden voor jobs die echt bij hen passen. Ruim de helft van deze profielen is van verschillende developers: front-end, backend en full stack. Meer dan tien procent zijn beheerders in de breedste zin van het woord. Nog eens tien procent zijn product owners, Scrum masters en IT-managers. De rest van de IT’ers zijn testers, analisten, architecten, service medewerkers en studenten. Skills die we veel terugzien zijn PHP, JavaScript, Java en CSS. De database is dus zeer divers en voor elk bedrijf zit er wel een of meerdere interessante talenten tussen.

In het nieuws

Onlangs is Tweakers Elect volop in het nieuws geweest, met artikels in het Algemeen Dagblad en Noordhollands Dagblad, Tubantia, De Stentor en Brabants Dagblad. Ook stond Elect paginabreed vermeld in het Tweakers Magazine. Ons platform wordt door steeds meer mensen herkend en erkend als IT-job board van de toekomst. Het balletje begint te rollen en niets maakt ons minder enthousiast. Op naar een top 2018!

Een duik in de Database

Tweakers Elect is nu een half jaar up and running en inmiddels hebben 1300 techies zich ingeschreven. Tijd om eens wat facts & figures uit de database met jullie te delen.

Tipje van de sluier: de best verdienende Electers zijn de IT-architecten. En je bent spekkoper als je specialiteit PostgreSQLbackend of Microsoft SQL is.

Wie hebben we daar?

Samenstelling database

Wie hebben we eigenlijk in huis? Developers zijn het best vertegenwoordigd in de database (15%), maar ook Engineers en Systeembeheerders zijn goed vertegenwoordigd (7%). De grote minderheid bij Tweakers Elect: Applicatiebeheerders (1%) en Scrummasters (0.7%)

Qua skills zijn PHP en Javascript het best vertegenwoordigd (beide 8%).

Money money money, it must be funny?

 

Gemiddeld gewenst salaris per functiegroep

Wie ‘maakt de meeste money’? Nou, dat is duidelijk: IT-architecten zijn de grootverdieners binnen onze database. Hun gemiddelde gewenste salaris ligt op 56k per jaar.

Hierna volgen de Managers en de Scrummasters, met respectievelijk 52k en 47k.

Maar voor wie is het salaris not so funny? Voor Designers en Web developers. Respectievelijk verdienen/vragen zij 32k en 31k. Hekkensluiter is de Servicemedewerker met 26k.

Gemiddeld salaris per jaren werkervaring

Hoe lang moet je werken in een tech functie om een bepaald salaris te verdienen? We keken in onze database en zagen dat mensen die bijvoorbeeld 5 jaar werkervaring hebben, gemiddeld 39k verdienen. Starters (1 jaar werkervaring) moeten het doen met 25k.

Gemiddeld salaris per skill

Wat moet je kunnen om binnen te lopen? De skills liggen salaris-technisch redelijk dicht bij elkaar, maar je bent spekkoper als je specialiteit PostgreSQLbackend of Microsoft SQL is.

Tijd is geld?

 

Reistijd

Jazeker, er zijn mensen in onze base die 0 (nul!) minuten willen reizen. Diva’s. Het merendeel geeft aan reistijd van een uur acceptabel te vinden. 8% Wil zelfs anderhalf uur reizen voor zijn/haar ideale baan.

Verhuizen

Een uur reizen: oké. Maar verhuizen? Nee. Dat gaat het merendeel (80%) van de Electers letterlijk te ver. 3% Is echter wel in voor een nieuw avontuur.

Waarschuw mij bij het volgende nieuwsbericht: