Nationale Vacaturebank innoveert met de VacatureVerbeteraar

30 november 2017

Rotterdam, 30 november 2017Nationale Vacaturebank, Nederlands’ populairste carrièresite, heeft de VacatureVerbeteraar, ontwikkeld door Intelligence Group en Jobdigger, toegevoegd aan het eigen platform. Vanaf nu kunnen recruiters wanneer zij een vacature plaatsen direct doorklikken naar de online tool om deze te analyseren op de mate van overeenkomsten met de wensen van de te werven doelgroep. Ook krijgen zij hierbij direct inzicht in de wervingshaalbaarheid voor de geplaatste vacature in een bepaalde regio.

“De strijd om de kandidaat is volop gaande en bedrijven doen er alles aan om op te vallen bij kandidaten. Een vacaturetekst is daarbij vaak het eerste contactmoment met een mogelijke kandidaat. De kwaliteit van vacatureteksten is één van de voornaamste redenen waarom er geen match plaatsvindt tussen werkgevers en kandidaten’’ weet Geert-Jan Waasdorp directeur van Intelligence Group. ‘’Gebrek aan kennis en tijd maakt dat recruiters te weinig aandacht besteden aan het doelgroepgericht schrijven van vacatures.

De VacatureVerbeteraar is een innovatieve tool om recruiters te helpen bij het schrijven van een effectieve en wervende vacaturetekst voor elke functiegroep. De tool is gericht op de Nederlandse markt en checkt binnen enkele minuten in welke mate een vacaturetekst voldoet aan de wensen van de doelgroep. Daarnaast geeft de tool ook schrijfadviezen en kan de recruiter direct de tekst optimaliseren. De adviezen zijn gebaseerd op de onderzoeken van Intelligence Group en door middel van unieke algoritmes en taaltechnologie op een gebruiksvriendelijke manier getoond. Eerdere samenwerkingen met bijvoorbeeld USG People heeft geleid tot substantieel meer views en sollicitaties.

“Met de integratie van de VacatureVerbeteraar op Nationale Vacaturebank bieden we recruiters een extra service om snel en eenvoudig hun vacaturetekst te optimaliseren waardoor er een betere aansluiting ontstaat met de drijfveren van de kandidaat. De tool geeft concrete adviezen die direct zichtbaar zijn in de vacaturetekst op Nationale Vacaturebank” vertelt Sharita Boon, commercieel directeur van de Persgroep Employment Solutions. “Een goed geschreven vacaturetekst levert namelijk direct meer en betere sollicitaties op. Op deze manier zorgen we ervoor dat het proces voor zowel recruiter als kandidaat efficiënter verloopt en er een sterke match tot stand komt.”

Bekijk hier een korte demo van de VacatureVerbeteraar


Over Nationale Vacaturebank
Nationale Vacaturebank is acht jaar op rij verkozen tot populairste carrièresite van Nederland bij de Website van het Jaar verkiezing. Met een aanbod van ruim 80.000 actuele vacatures biedt Nationale Vacaturebank banen in alle functiegroepen, branches en regio’s. Maandelijks komen er ruim 2 miljoen banenzoekers op het platform en momenteel staan er ruim 1.000.000 profielen van werkzoekenden in de database. Nationale Vacaturebank zet alles op alles om werkzoekenden te helpen bij het vinden van een baan. Daarom is er ook Carrière Mentors: een peer2peer platform van Nationale Vacaturebank dat werkzoekenden helpt om hun sollicitatie beter voor te bereiden. Kijk voor meer informatie op www.nationalevacaturebank.nl.

Lees meer:
Over de Vacaturebeteraar
Over de webinar: Meer sollicitanten door gebruik van VacatureVerbeteraar
Tot 12,5 keer meer sollicitaties na gebruik van VacatureVerbeteraar (USG People)

Waarschuw mij bij het volgende nieuwsbericht: