Recruiters, stop met het stalken van IT’ers, gebruik Tweakers Elect

29 december 2016

 

De nieuwste ontwikkelingen
Medewerkers van de Persgroep Employment Solutions bloggen er maandelijks over. Deze keer: Frederik Zevenbergen, community manager bij Tweakers, en Ingrid Spierts, Marketing en Product Director van de Persgroep Employment Solutions.

 

Recruiters, stop met het stalken van IT’ers, gebruik Tweakers Elect

 

Op het forum van Tweakers zagen we regelmatig een topic waar het vaak agressieve gedrag van recruiters werd besproken. Op zich niet gek, goede IT’ers zijn schaars en worden vaak benaderd met baanaanbiedingen. Eén op de drie krijgt een aantal keer per maand een telefoontje of LinkedIn-bericht, bij 21 procent is dit een aantal keer per week of zelfs dagelijks.

 

Agressieve recruiters in de ban
Maar in plaats van dat recruiters zich verdiepen in een kandidaat, worden de IT’ers op een vrij agressieve manier benaderd. Hierbij gebruiken recruiters een legio trucs om de ‘juiste match’ te vinden, ze bellen zelfs met een smoes naar receptionisten van bedrijven om de IT’er aan de lijn te krijgen. Met als gevolg dat IT’ers soms in hun LinkedIn-profiel zetten: recruiters hoeven me niet benaderen.

 

We waren benieuwd naar de ervaringen van de IT’ers en deden een online onderzoek via de site van Tweakers. Binnen een uur hadden we 1000 reacties. Wat blijkt? 80% procent van de IT’ers geeft aan dat de aanbiedingen die zij ontvangen helemaal niet aansluiten bij wat ze zoeken. Daarnaast ergeren ze zich niet alleen mateloos aan de agressiviteit van de recruiters, ook aan hun laksheid. Veel van hen verdiepen zich niet in de achtergrond of wensen van de kandidaat.

 

Werkgever solliciteert bij werknemer
Wij zijn ervan overtuigd dat een persoonlijke benadering belangrijk is om de juiste persoon voor een functie te vinden. Dat zeggen ook de IT’ers in het onderzoek; 66% van hen wil dat recruiters ze alleen nog met oprechte interesse en op een persoonlijke manier benadert. 42 procent ziet de wervings- en selectiebureaus het liefst verdwijnen. Ze willen zelf meer controle hebben door welke recruiter ze worden benaderd.

 

Dit vonden we een interessant gegeven. Daarom nodigden we mensen uit de Tweakers community uit om onder het genot van een biertje en een pizza te praten over hun ergernissen en samen te sparren wat de oplossing zou kunnen zijn. We kregen zoveel input dat we samen met hen Tweakers Elect hebben ontwikkeld, een platform waarbij de werkgevers -recruiters- bij de werknemers -IT’ers- solliciteren, in plaats van andersom. IT’ers houden hierdoor zelf de controle met wie ze in contact komen. Het initiatief ligt bij hen.

 

IT’ers delen knock-outs uit
Tweaker Elect werkt heel eenvoudig: de IT’er maakt een anoniem profiel aan en waarin zijn of haar eisen en wensen staan. Daarna krijgt hij of zij alleen een persoonlijk contactverzoek van een werkgever als er een data-match is. Als de IT’er zo’n verzoek krijgt en denkt: dit is interessant en het voldoet aan mijn eisen, dan kan hij of zij contactgegevens delen. Tweaker Elect is trouwens niet alleen een handig matchmaking-systeem, recruiters kunnen zich via het platform heel makkelijk verdiepen in de wensen en behoeften van de IT’ers en daar hun aanbod op aanpassen.

 

We ontwikkelen het platform echt samen met de Tweakers community. Vanuit hen kwam bijvoorbeeld het verzoek om recruiters te beoordelen. Als zij zich niet aan de spelregels houden, kan de IT’er een ‘knock-out’ uitdelen. Zo scheiden we het kaf van het koren: slechte recruiters verdwijnen, goede recruiters krijgen meer credits en een groter podium.

 

We zijn er trots op dat er al zo’n 1.000 schaarse profielen en 18 gekozen partners zijn aangesloten bij Tweakers Elect. En we zijn nog maar in de pilot fase! Ons doel is om de wereld voor IT’ers echt te verbeteren, wie weet vinden ze via ons platform hun ideale baan.

Waarschuw mij bij het volgende nieuwsbericht: