Op de pijnbank met Arie Boomsma

17 november 2016
Door: Olga Kleinlooh en Daniëlle Robben

Op de pijnbank met Arie Boomsma

De Vondelgym van Arie Boomsma staat vol enthousiaste sporters. In de omkleedruimte zit journalist Mark Koster naast schrijver, tv-maker en sportschooleigenaar Arie Boomsma.

 

“Hé Arie, wat gaan we doen vandaag?” vraagt Koster
“Afzien. Jij fysiek, ik mentaal,” antwoordt Boomsma.
In de boksring is een trainingsgevecht gaande tussen twee mannen op blote voeten. Mark Koster en Arie Boomsma staan ervoor.
“Arie Boomsma, ooit was je presentator, nu ben je ondernemer. Wat ben je nou eigenlijk?” vraagt Koster.
“Het leuke van deze tijd is dat je niet meer hoeft te kiezen. Natuurlijk, als je je op één ding concentreert, is dat altijd beter. Maar ik geniet zo van de combinatie, sport, schrijven en tv. Dat zijn mijn pilaren. Het is een ouderwetse gedachten om mensen in één hokje te plaatsen. Mijn werk en leven lopen door elkaar heen.”
“Mensen zien jou een beetje als de jobhopper van Hilversum.”
“Zo zie ik dat niet. Ik wil creatieve vrijheid hebben, de ruimte om te blijven ontwikkelen, leuke mensen om me heen en mooie dingen maken. En waar dat kan, ga ik dat doen.”

 

Maandelijkse dosis edutainment
De gedachtegang van Arie Boomsma is niet alleen een inspiratie voor veel andere werkende, het past ook bij de gedachtegang van Intermediair en Persgroep Online Services. Arie is de tweede bekende Nederlander die meedoet aan onze nieuwe maandelijkse videorubriek van Intermediair De pijnbank. Presentator van Nieuws en Co Mustafa Marghadi zit in de vorige aflevering. We zijn blij dat deze grote namen zich aan ons merk willen verbinden.

 

Intermediair is al jarenlang een kompas voor hoogopgeleiden in hun werkende leven. We inspireren met zakelijke keuzes door inhoudelijke interviews en reportages te maken, maar sinds kort doen we dat dus ook met edutainmentvideo’s: educatief entertainment. Werkende professionals hebben het druk genoeg, daarom willen we hun leven op een eenvoudige manier verrijken met videocontent. Zo kunnen ze informatie met inhoud op een makkelijke manier tot zich nemen.

 

Kernwaarden in de sportschool
We hebben journalist Mark Koster gevraagd de gesprekken te doen tijdens de favoriete sport van de bekende Nederlanders. Het is mooi dat mannen en vrouwen die we normaal in een zakelijk outfit op tv bekijken, nu in hun trainingspak zien. De sportschool, het hockey- of het voetbalveld blijkt een perfecte plek voor een goed gesprek. Het zet verschillende metaforen aan, zoals concentratie en focus, doorzettingsvermogen, ambitie, wilskracht en visie. Deze kernwaarden zijn niet alleen tijdens het sporten belangrijk, maar komen ook in een zakelijke carrière van pas.

 

De inspirerende video’s zijn nog maar het begin. We hebben ook nog een ander nieuw video format: De Inspectie. Hier stappen presentatoren Roel Maalderink en Fons Hendriks maandelijks onverwacht een bedrijf binnen dat in het nieuws is geweest. Ze kijken of het imago klopt met de werkelijkheid en of het een leuke werkgever is. In de eerste uitzending lopen ze bij AFAS naar binnen.

 

Alle afleveringen van De pijnbank en De inspectie zijn natuurlijk te zien op Intermediair.nl. Met veel trots kunnen we zeggen dat er nog velen zullen volgen.

 

Zie de nieuwste video met Arie Boomsma op de Pijnbank.

Waarschuw mij bij het volgende nieuwsbericht: