Nationale Vacaturebank Populairste Carrièresite van 2017

24 november 2017

Amsterdam, 24 november 2017 – Afgelopen donderdag is Nationale Vacaturebank voor de achtste keer op rij door het publiek verkozen tot Populairste Carrièrewebsite van het jaar. Om werkzoekenden nog beter te ondersteunen bij hun carrièrestappen, lanceerde Nationale Vacaturebank deze maand een volledig vernieuwd platform met nieuwe services. Onderdeel van het vernieuwde platform zijn Carrière Mentors – ervaringsdeskundigen die werkzoekenden helpen met vragen over bijvoorbeeld hun cv en sollicitatiegesprekken.

 

Luisteren naar onze bezoekers

De rebranding van Nationale Vacaturebank betekent niet alleen een compleet nieuwe vormgeving. Het carrièreplatform maakt vooral een flinke inhoudelijke stap, waarbij de aandacht gaat naar meer banen, services en het gemak dat ze bieden voor succes op de arbeidsmarkt. Dennis van Allemeersch, directeur van Nationale Vacaturebank: ‘Met de nieuwe strategie laten we merken dat we luisteren naar onze bezoekers. Het winnen van de award voelt als een beloning en geeft extra positieve energie om alles op alles te zetten om onze bezoekers optimaal te helpen bij het vinden van een nieuwe baan. Niet alleen ons banenaanbod is gegroeid van 25.000 naar 80.000 banen. We bieden nu nog meer praktische tools die ervoor zorgen dat je het beste uit je sollicitatie haalt.’

 

De nieuwe Carrière Mentors zijn daar een concreet voorbeeld van. Vijfendertig professionals met de benodigde ervaring zetten zich in voor werkzoekend Nederland om de zoektocht naar een baan makkelijker te maken. Dit doen ze door online antwoord te geven op alle vragen over het maken van een eerste of volgende stap in je carrière.

 

‘Alles op alles voor jouw baan’
Uit onderzoek blijkt dat sollicitanten veel negatieve sollicitatie-ervaringen hebben en zich storen aan het ontbreken van persoonlijke feedback. Het nieuwe Nationale Vacaturebank speelt in op de personalisatie van het sollicitatieproces. ‘We willen werkzoekenden meer feedback bieden. Een nieuwe baan is een ingrijpende gebeurtenis en kandidaten steken ook vaak veel tijd in het solliciteren. Wij willen ze daarin op de juiste manier ondersteunen en gaan daarin verder dan alleen het aanleveren van vacatures. Van voorbereiding tot het maken van de juiste keuze, zodat de energie die werkzoekenden erin steken ook beloond wordt’, aldus Van Allemeersch.

 

Nationale Vacaturebank is daarom een pilot gestart met de pre-selectie technologie van Harver. Sollicitanten krijgen een test aangeboden die aansluit bij de vacature waarin ze geïnteresseerd zijn. Achteraf ontvangt de kandidaat een persoonlijk rapport met de uitkomsten, waaruit ze kunnen opmaken hoe geschikt ze zijn voor de functie. De eerste pilot start voor de doelgroep callcentermedewerkers.

 

Over Nationale Vacaturebank
Nationale Vacaturebank is acht jaar op rij verkozen tot populairste carrièresite van Nederland bij de Website van het Jaar verkiezing. Met een aanbod van ruim 80.000 actuele vacatures biedt Nationale Vacaturebank banen in alle functiegroepen, branches en regio’s. Maandelijks komen er ruim 2 miljoen banenzoekers op het platform en momenteel staan er ruim 1.000.000 profielen van werkzoekenden in de database. Nationale Vacaturebank zet alles op alles om werkzoekenden te helpen bij het vinden van een baan. Daarom is er ook Carrière Mentors: een peer2peer platform van Nationale Vacaturebank dat werkzoekenden helpt om hun sollicitatie beter voor te bereiden. Kijk voor meer informatie op www.nationalevacaturebank.nl

Waarschuw mij bij het volgende nieuwsbericht: