Nationaal Salaris Onderzoek 2017In november 2017 zijn de resultaten van het tweejaarlijkse Nationaal Salaris Onderzoek gelanceerd. Het Nationaal Salaris Onderzoek is een initiatief van Intermediair en Nyenrode Business Universiteit. Aan mensen in loondienst is gevraagd om de vragenlijst in te vullen. De vragenlijst bestond uit een algemeen deel, een salarisdeel en een motivatiedeel.

In totaal hebben 70.000 respondenten de vragenlijst volledig en juist ingevuld. Een doel van dit onderzoek was het ontwikkelen van een nieuw Intermediair Salariskompas. Met deze tool kunnen werknemers hun eigen salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden vergelijken met die van andere personen in een vergelijkbare baan en weten zij binnen enkele seconden of hun voorwaarden marktconform zijn.

Een ander doel is om werkgevers inzicht te bieden in verschillende doelgroepen. Download hiernaast de whitepaper over de resultaten uit het Nationaal Salaris Onderzoek 2017 en de infographics over Salarisontwikkeling en Burn-out.