Zo kom je in contact met de beste IT’ers

20 september 2017

 

De nieuwste ontwikkelingen
Medewerkers van de Persgroep Employment Solutions bloggen maandelijks over de nieuwste ontwikkelingen binnen de organisatie of in de mediawereld. Dit keer: Sharita Boon, Sales Directeur, en Frederik Zevenbergen, nu nog Community Manager bij Tweakers, maar vanaf 1 oktober Product Manager voor Tweakers Elect.

Zo kom je in contact met de beste IT’ers

“De vraag naar IT’ers is groot. In 2016 waren er ruim 176 duizend IT vacatures; 3% meer dan het jaar ervoor. Bedrijven hebben steeds meer moeite om IT’ers te werven,” vertelt Sharita. “Slechts elf procent van de IT’ers is actief op zoek naar een andere baan. En de grote pool aan IT-talenten die wel een baan hebben, maar ook open staan voor een nieuwe uitdaging, is heel moeilijk vindbaar.”

“Zodra iemand de programmeertaal Java in zijn profiel heeft staan, wordt diegene platgespamd door recruiters.” Frederik kan dit bevestigen: “Veel IT’ers zijn deze agressieve manier van benaderen zat. Sommigen van hen hebben om deze reden zelfs hun LinkedIn-profiel verwijderd. Werk vinden ze toch wel.”

Meet-up met IT’ers
“Het werven van IT’ers kost veel moeite, zeker als je persoonlijk met ze in contact wilt komen. Onze technologiesite Tweakers heeft een hele grote IT-community, waar regelmatig events voor worden georganiseerd,” zegt Sharita. Frederik vult aan: “Zo organiseren we zes keer per jaar meet-ups door het hele land, van Groningen tot Maastricht. Met innovatieve onderwerpen die bij de community leven zoals IT Security, Blockchain en Artificial Intelligence. Bedrijven kunnen deze meet-ups sponsoren en op deze manier persoonlijk in contact komen met IT’ers.”

Treasure Hack
Sharita: “Naast de meet-ups organiseren wij ook op maat gemaakte events voor werkgevers. Zo ontwikkelde Achmea samen met Tweakers de ‘Achmea Treasure Hack’, wat resulteerde in ruim vijfhonderd sollicitanten. Albert Heijn en Tweakers organiseerden onlangs een succesvol tech event met internationale sprekers als Seb Lee-Delisle, interactieve workshops en stand-up comedy, waar ruim tweehonderd IT-professionals aanwezig waren.”

“Dit zijn onderscheidende manieren voor werkgevers om in contact te komen met hun doelgroep. Het belangrijkste hieraan is, dat dit gebeurt op een manier die voor IT-talenten ook positief en interessant is. IT’ers zijn zeker wel te vinden, al moet je ze op originele manieren aanspreken.”

Bij Tweakers Elect solliciteert de recruiter
IT’ers die open staan voor een nieuwe baan, zijn sinds een jaar ook te vinden op Tweakers Elect. Dit is een nieuw platform waarbij werkgevers of recruiters kunnen solliciteren bij de IT’ers, in plaats van andersom. Frederik: “IT’ers houden hierdoor zelf de controle met wie ze in contact komen en aan wie ze hun contactgegevens vrijgeven. Op het platform geeft een IT’er criteria aan waaraan hun volgende baan dient te voldoen, in het zogenaamde bullshitfilter. Dit kan uiteenlopen van kunnen tafeltennissen in de pauze tot de wens om met bepaalde systemen te werken of maatschappelijk verantwoord bezig te zijn.”

Een bedrijf dat voldoet aan deze criteria mag, na akkoord van de IT’er, deze persoon benaderen. Frederik: “Gaat een bedrijf hier niet serieus mee om, dan maakt hij geen enkele kans. IT’ers prikken direct door luchtkastelen heen.” Hoe eerlijker en serieuzer de recruiter is, hoe meer kans hij maakt.

Geen LinkedIn, wel een nieuwe baan
De eerste match via Tweakers Elect is ontstaan op het Developers Summit 2017. Frederik: “Een senior web developer die bewust geen LinkedIn-account heeft, stond daar voor de stand van Tweakers Elect. Hij was niet op zoek naar een nieuwe baan, maar schreef zich toch in op het platform. Al snel kreeg hij een aanbod dat voor hem zo interessant was dat hij van werkgever veranderde.” Bij veel IT’ers is niet de hoogte van het salaris het belangrijkste, maar de inhoud of de complexiteit van de functie.

“Meer dan 2.000 IT’ers hebben inmiddels een account op het platform,” zegt Sharita. “Sinds april is het ook mogelijk voor recruiters om toegang tot het platform te krijgen. Er zijn nu al meer dan twintig succesvolle matches uit voortgekomen. Dit zijn kandidaten die daadwerkelijk bij een werkgever zijn gestart en hun proeftijd succesvol hebben doorlopen. Daarnaast zit er nog een aantal IT-talenten in een sollicitatieprocedure.” Frederik: “Ik geloof in een platform waar IT’ers eisen kunnen stellen aan een nieuwe baan. Als Community Manager van Tweakers weet ik inmiddels wat de IT’er belangrijk vindt. Dit zal mij zeker helpen in mijn nieuwe rol als Product Manager van Tweakers Elect.”

Meer over Tweakers Elect lees je in de blog ‘Recruiters, stop met het stalken van IT’ers, gebruik Tweakers Elect’.

Waarschuw mij bij het volgende nieuwsbericht: